Wat mag een goede doelen directeur verdienen?

Geplaatst door op 2 november, 2015 in Fondsenwerving-nieuws, Nieuws | 0 reacties

Er is al veel discussie geweest over de topsalarissen van directeuren bij sommige goede doelen. En terecht! Als donateur geef je natuurlijk niet om een directeur twee keer de Balkenendenorm te laten verdienen. Maar wat is dan wel een redelijk salaris? En wat moet je er voor kunnen?

Vorige week zag ik een vacature voor een directeur van een goed doel. Een sympathiek doel, waar ik de naam nu niet van zal noemen. Wat mij vooral opviel was de scheve verhouding tussen vraag en aanbod.

 

De vele rollen van de goede doelen directeur

  • Netwerker: contact leggen met relevante stakeholders (intern en extern), mensen meekrijgen, uitgebreid relevant netwerk, sterke onderhandelaar.
  • Fondsenwerver: diepgaande kennis en ervaring van fondsenwerving.
  • Manager: proactieve, resultaat- en oplossingsgerichte en enthousiaste manager, aansturen vrijwilligersorganisatie.
  • Evenementenorganisator: organiseren van events, publieks- en bedrijfslezingen en workshops.
  • Educator: inzicht in de dynamiek en complexiteit van educatieprogramma’s, relevante kennis van natuurbehoud/conservation, projectvoorstellen (mee)schrijven en beoordelen.
  • Communicatiemanager: communicatief en organisatorisch erg sterk, conceptueel denker, schrijven artikelen en voorstellen, benaderen pers, uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, ervaring met werken in een diversiteit van internationale culturen.
  • Projectmanager: planmatig en zelfstandig aan meerdere projecten tegelijkertijd werken, samenwerken met anderen (intern en extern).
  • Financieel manager: financiële administratie, maken jaarplannen en financiële jaarverslagen.

A hell of a job!

Stel dat iemand dit allemaal kan – en dan ook nog in 3 dagen per week -, wat mag zo iemand dan verdienen? Geboden werd een “eerlijk salaris en arbeidsvoorwaardenpakket dat te verantwoorden is naar onze donateurs”. ‘Eerlijk’ is in dit geval tussen € 1.600 en € 1.900 op basis van 24 uur per week. Omgerekend naar fulltime is dit € 2.240-2.660 bruto per maand!

Even ter vergelijking: gemiddeld verdient een directeur bij een goed doel € 77.696 (bij kleine organisaties) tot € 111.674 (bij grote organisaties) per jaar. Brancheorganisatie VFI, waar 120 leden bij zijn aangesloten, hanteerde in 2014 een maximumnorm van € 158.000. De meeste leden blijven daar dus ruim onder.

Zelfregulering van de sector was nodig om het vertrouwen van het publiek terug te krijgen. En dat lijkt te werken. Maar je kunt ook doorschieten.

PS: op de website van VFI kun je van 86 goede doelen de directiesalarissen vinden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *