Wie is?

Ik ben Agnes de Jong. Als tekstschrijver ben ik altijd met taal en tekst bezig. Op school al vond ik opstellen schrijven het leukste. Puzzelen met woorden om je punt te maken. Een vlot leesbare tekst schrijven. Ik deed eindexamen in zes talen en geschiedenis. Omdat ik nog een wereldtaal wilde leren, ging ik Spaans studeren in Utrecht. Mijn specialisatie was Latijns-Amerika Studies, een breed en boeiend vakgebied dat mijn interesse in cultuur en politiek heeft aangewakkerd. Met het NIMA diploma PR en Voorlichting op zak ging ik werken bij Slot Loevestein. Taal en cultuur kon ik er perfect combineren in de public relations. In 12,5 jaar heb ik veel ervaring opgedaan, vooral in cultuur en toerisme. En natuurlijk heel veel teksten geschreven, voor zeer verschillende doelgroepen.

De laatste drie jaar heb ik vooral culturele projecten en fondswerving gedaan. Ook dat is puzzelen met woorden om een punt te maken. De lezer overtuigen met een goed projectplan of fondsaanvraag.

En nu uw tekst?

In 2012 ben ik begonnen met Fifty/Fifty Tekst om ook uw lezers te overtuigen. Helder en to the point. Of het nu een persbericht, folder, webtekst, communicatieplan, jaarverslag of iets anders is. Als dat nodig is, adviseer ik graag over het beste middel om uw doelgroep te bereiken. Want Fifty/Fifty Tekst staat voor samenwerking: u weet wat u wilt bereiken, ik zoek er de juiste vorm voor. Duidelijke taal, daar hou ik van!

Agnes de Jong

Van mijn C.V. heb ik een overzichtelijke infographic laten maken door Ontwerpstudio G.O.

Wie ik ben, mijn ervaring, hobby’s en interesses op 1 A4! Klik cv_infographic om te vergroten.

ervaring